DA LI ZAISTA MOŽETE DA PRIUŠTITE DA SE BAVITE TRGOVINOM, A DA NEMATE ONLINE PRODAVNICU

U Srbji je 2018. godine obavljeno 1.8 miliona kupovina preko onlina prodavnica. U 2019. taj trend je porastao za preko 30%. Rezultate za 2020. godinu možete pretpostaviti i sami, pogotovo pod naletom pandemije Covid-a gde ljudi sve više pribegavaju beskontaktnim transakcijama. U 2019. godini vrednost tih transakcija bila je preko 12 milijardi dinara. Da li se i dalje dvoumite?

IZRADA INTERNET PRODAVNICE

Izrada internet prodavnice namenjena je svima koji su u mogućnoti da ponude kvalitetan proizvod ili uslugu. Firme koje vać posluju i imaju fizičku lokaciju i prodaju na ovaj način povećaće domet i obim potencijalnih kupaca. Nove firme ili preduzetnici bez “offline” prodavnice, sa nama mogu započeti svoje poslovanje uz minimalno ulaganje u internet prodavnicu.

Ulaganje u većini slučajeva ne prelazi visinu samo prve kirije lokala koji biste iznajmili, dok Vaši kupci istovremeno mogu biti na teritoriji cele Srbije, pa čak i šire.

OPŠTE KARAKTERISTIKE INTERNET PRODAVNICE

 • Neograničen broj strana na sajtu

 • Neograničen broj proizvoda i kategorija proizvoda

 • Svakom proizvodu se može dodeliti jedna ili više kategorija, jedan ili više proizvodjača itd; Kasnije se proizvodi mogu pretraživati prema unetoj kategoriji, proizvodjaču…

 • Za svaki proizvod može se uneti tekst(opis proizvoda), slika ili više njih, šifra artikla, količina na stanju, boja, veličina, težina, visina, dodatne opcije…

 • Za svaki proizvod moguće je dozvoliti komentare posetioca sajta ili kupaca, deljenje proizvoda na društvenim mrežama…

 • Proizvodi mogu imati različite cene, poreze, popuste za različite grupe kupaca (možete imati neograničen broj grupa kupaca)

 • Možete kreirati vaučere i promotivne kodove koji će umanjiti cenu proizvoda
 • Moguće je odrediti različitu visinu poreza za različite teritorije sa kojih kupci dolaze
 • Veliki broj načina plaćanja uključujući i plaćanje karticama, Paypal-om, Skrill-om, Opštom uplatnicom, pouzećem…

 • I još mnogo mnogo toga…

Izrada internet prodavnice – Ažuriranje

 • Uz svaki sajt koji napravimo dobijate uputstvo za samostalno ažuriranje sajta.

 • Po dogovoru, moguća je i obuka Vas ili Vaših radnika na Vašoj lokaciji, u Vašoj firmi ili preko Team Viewera

OPŠTE FUNKICJE ONLINE PRODAVNICE

Opredelili smo se da funkcije internet prodavnice ne posmatramo pojedinačno. Jako je neugodno i za nas i za kljenta da sve funkcije moramo nabrojati u samom startu, jer tada se ugovara cena sajta. Još neprijatnije od toga je povećavanje cene projekta u toku rada, nakon svake ideje i predloga klijenta. Zbog toga smo oformili cenu sajta u koju ulaze sve funkcije koje Vam mogu zatrebati, a koje su uobičajene i rasprostranjene na sajtovima u praksi.

Bogat video ili foto slajder, Google mape, kontakt forme, veze sa društvenim mrežama, katalozi, galerije, višejezičnost… Sve to i sve drugo što nismo naveli ulazi u cenu. U cenu ne ulaze samo specijalne funkcije, na primer booking sistemi, kalkulatori  osiguranja, kredita i slično, dakle funkcije koje su specifične i koje se mogu naći samo na specijalizovanim sajtovima.

Ukoliko imate potrebu za takvim sajtom – molimo pišite nam.
Ukoliko Vam je potreban jednostavan sajt sa mnogo manjim brojem funkcija i jednostavnijim, šablonskim dizajnom, imamo rešenje za Vas. Poručite Ekspres sajt već 20.000 Rsd.

NAŠ PRISTUP PRI IZRADI PRODVNICE

Internet prodavnice posmatramo uz ugla Vaših posetilaca. Ukoliko je Vaš proizvod namenjen starijim osobama, budite sigurni da ćete ih na sajtu zadržati jasnom i lakom navigacijom i krupnim slovima, a ne animacijama i efektima koje njihov telefon čak možda neće moći da prikaže na pravi način.

Prilikom izrade posebnu pažnju posvećujemo detaljima. Znamo da – slovne greške, „ćelava latinica“, loše obrađene ili nekvalitetne fotografije, neujednačene boje i dimenzije – odaju utisak neprofesionalnosti. Takođe odaju utisak da se ni mi, a ni Vi niste potrudili da izgledamo profesionalno, i da krajnjeg kupca ne poštujemo dovoljno – što oni znaju da kazne.

ZA IZRADU PRODAVNICA KORISTIMO WORDPRESS + WOOCOMMERCE

Sa platformom koju primenjujemo uspeli smo sve:

Da sajt koji pravimo odlično izgleda.
Da bude veoma brz.
Da ima apsolutno sve funkcije koje su nam potrebne.
Da se dobro rangira na Googlu.
I da, neverovatno je jednostavan za rad i ažuriranje.

Zašto izrada sajta WordPress?

WordPress je razvijen i redovno održavan od strane najveće baze programera na svetu.
Potpuno je podređen lakoći korišćenja.
Sve funkcije koje zamislimo, neko je već napravio, samo treba da ih podesimo.
Sajtovi su responsive – prilagođeni svim uređajima i pretraživačima.

izrdada wordpress sajta

IZRADA WOOCOMMERCE PRODAVNICE

KAKO MOŽEMO DA VAM OLAKŠAMO

Priprema sadržaja za internet prodavnicu:

Ukoliko nemate vremena ili inspiracije, kao dodatnu uslugu nudimo Vam pripremu konkretnog materjala za sajt.
Za Vas možemo pripremiti tekstove – kreativne i informativne u zavisnosti od delatnosti i namene teksta.
Možemo pronaći, zakupiti, i obraditi za sajt profesionalne fotografije i video.
Možemo pripremiti slike i opise proizvoda
Takođe kompletan sadržaj možemo prevesti na više jezika kako bi Vaš sajt dosegao veći broj posetilaca i konkurisao na međunarodnom tržištu

Dolazak radi dogovora, revizije, izveštaji?

U praksi se najbolje pokazao model gde nas klijenti telefonom ili mailom upute u svoj posao i očekivanja.
Tada pripremljeni dolazimo kod Vas (na teritoriji Beograda) i na licu mesta preciziramo sve detalje projekta.
Nakon toga krećemo sa radom, a tokom čitavog procesa izrade trenutnu verziju sajta možete videti na posebnom linku koji kreiramo za Vas
Na taj način možete pratiti rad i sugerisati na izgled i željene izmene. Tek kada smo potpuno zadovoljni sajt puštamo u rad.

Beznednost i brzina sajta

Jako je važno da sajt bude jasan, pregledan i da se otvara brzo. Po poslednjim statistikama posetioci su spremni da samo par sekundi vremena posvete novim sajtovima, pre nego što uspeju da vide sadržaj. To znači da ako se sajt ne otvori za tih par sekundi, posetioc će otići.
Bezbednost sajta je ključna, i zbog toga sajt osiguravamo raznim naprednim metodama, a za svaki slučaj čuvamo i rezervnu kopiju Vašeg sajta da bi uvek po potrebi mogli da je vrarimo.

Promocija sajta

Kada završimo sa izradom sajta, koliko god nam se on dopadao i bio lep, da bi postao i koristan neophodan je neki vid promocije.
U zavisnosti od Vaše delatnosti i budžeta predložićemo neki vid promocije, bilo plaćenu reklamu, povećanje prisustva na društvenim mrežama, SEO optimizaciju, ili neku drugu strategiju.

CENE IZRADE INTERNET PRODAVNICE

Da Vas ne bismo držali u neizvesnosti, prosečna cena u praksi je između 60.000 i 120.000Rsd. Raspon cene je veliki, isto kao i raspon zahteva i potreba klijenata. Cena će biti predložena nakon konsultacija sa Vama, a svaka cena koju budete dobili u ponudi je i konačna, bez skrivenih troškova, doplata, mesečnih plaćanja…

Cene su u odnosu krajni rezultat izuzetno povoljne. Upotrebna vrednost internet prodavnice je minimum 3-5 godina (ona će raditi i nakon toga sve dok obnavaljate domen i hosting, ali je preporučljivo s vremena na vreme osvežiti sadržaj i dizajn, kao i ići u korak sa modernim tehnologijama). Za to vreme će se uz dobru promociju višestruko otplatiti, povećati bazu vaših klijenata i svest o Vašem brendu.

 • U cenu prodavnice je uračunata početna analiza i konsultacije.
 • Istraživanje konkurentskih sajtova i istraživanje sajtova svetskih lidera iz Vaše oblasti.
 • Smernice po kojima ćete prikupljati i pripremati materijal za sajt što je i jedina Vaša obaveza. Ukoliko niste u mogućnosti da sami pripremite materijal, molimo Vas da napomenete prilikom inicijalnih konsultacija i kreiranja ponude.
 • Kreiranje dizajna sajta i njegova revizija dok ne dobijemo tačno ono što smo zamislili.
 • Testiranje sajta, optimizacija brzine, obezbedjivanje sajta.
 • Seo optimizacija na sajtu za početnu stranu sajta i predlog dalje promocije sajta.

Takođe u cenu ulazi sve što Vam je potrebno za početak rada, domen, hosting, održavanje funkcionalnosti sajta

*Ukoliko Vam je potreban jeftiniji sajt sa manjim brojem funkcija i jednostavnijim, šablonskim dizajnom – saznajte više o  usluzi Ekspres sajt već 20.000 Rsd.

NAŠI PRETHODNI RADOVI

Trend Cosmetics
Online prodavnica Skyfashion.net
izrada internet prodavnice za brend Otadžbina
Gingo Kockica

NEOBAVEZAN UPIT