DA LI STE ZADOVOLJNI BROJEM POSETILACA I KUPACA NA VAŠEM SAJTU?

Ova usluga, SEO optimizacija, namenjena je onima koji nisu. Onima koji su napravili sajt ili internet prodavnicu i nisu osetili nikakav benefit, ili onima koji su u internet marketing uložili puno a dobijaju jako malo.

Jako često se dešava da novi sajtovi, pa čak i oni koji postoje već neko vreme nemaju gotovo ni jednu posetu. Da ih čak ni sami vlasnici ne mogu pronaći na internetu. To su po pravilu sajtovi koji su napravljeni bez konkretnog plana šta dalje, ili slučajevi gde vlasnicima sajtova jednostavno nisu prezentovane kompletne i prave informacije prilikom izrade sajta, i nisu bili svesni da posetioci i prodaje neće doći same od sebe.

Ako ste se i Vi našli u takvoj situaciji, imate dve opcije. Da se predate i prestanete plaćati čak i domen i hosting da biste smanjili rashode – ili da probate da napravite preokret, i uz prave informacije i konkretan i realan plan oživite sajt i svoje poslovanje.

SEO OPTIMIZACIJA SAJTA ZA PRETRAŽIVAČE

Da bismo bili uspešni, SEO optimizaciju treba shvatiti na pravi način.

U praksi SEO optimizacija nije samo prva strana na Googlu.

Niko od nas ne želi da se trka sa Googlom, sa drugim sajtovima, da broji koliko je sajtova ispred, koliko iza, i na kojoj smo danas strani. Ono što nas zaista zanima jeste da dođemo do cilja, a on je po pravilu povećanje prodaje – proizvoda, usluga, znanja, veština. Širenje prepoznatljivosti brenda, opet da bi to dovelo da stabilnog povećanja prodaje.

NAŠE SHVATANJE SEO OPTIMIZACIJE

Nekada je najbolji način da ostvarimo svoj cilj prva strana na Googlu, a nekada ćete, verovali ili ne, imati više poseta i kupaca jer ste postavili besplatan oglas na pravom mestu. Zbog toga seo optimizaciju treba posmatrati šire, i posvetiti se kompletnom internet marketingu, kako bismo pored Googla zastuplili i društvene mreže, i prepoznatljivost brenda, i prisustvo na sajtovima koje često posećuje Vaša ciljna grupa…

Upravo to je naš pristup optimizaciji, i ako se odlučite za saradnju s nama u obzir ćemo uzeti mnogo više faktora od same prve strane na Googlu, a ona će na kraju svakako doći kao posledica kvalitetnog rada na svim poljima. Želimo da pronađemo baš ono  što će u Vašem konkretnom slučaju dovesti do povećanja prodaje i interesovanja za Vaše proizvode i usluge.

Cilj je jedan ali načina je puno, i onaj ko unapred odredi da želi da bude na prvoj strani za tačno određenu reč za koju on misli da je najbolje, i to po svaku cenu, verovatno će propustiti pravu priliku da razvije svoj internet posao.

POSTUPAK PRILIKOM RADA NA SEO OPTIMIZACIJI

logo 4 seo optimizacija
  • Detaljna analiza Vašeg trenutnog stanja – kakav je sajt koji imate, na kojim se trenutno pozivijama  nalazite na Googlu, koliko ste zastupljeni na društvenim mrežama, još 15+ faktora
  • Analiza konkurencije (za koje ključne reči se kvalifikuju, koliko poseta imaju, odakle dolaze,  gde se sve oglašavaju i reklamiraju)
  • Analiza Vaših budućih kupaca – ko je ciljna grupa (pol, godine, interesovanja, platežna moć), kakve su njihove navike na internetu, koje još sajtove posećuju osim našeg
  • Analiza potrebnog i raspoloživog budžeta
  • Kada smo prikupili i obradili sve informacije zajedno sa Vama kreiramo plan i krećemo sa radom. O samom procesu rada mnogo više informacija dobićete kroz direktni kontakt. Google prilikom rangiranja koristi preko 200 faktora i nemoguće i je sve opisati na jednoj internet strani

FAKTORI KOJI UTIČU NA CENU SEO OPTIMIZACIJE

Važno je da shvatite da Vašu želju za prvom stranom dele svi koji se bave Vašim poslom u Srbiji (i naravno svetu). Svako od njih je čuo za Google, svako od njih zna da se kupovina mnogo češće obavlja pretraživanjem Googla, društvenih mreža i ostalih sajtova, a mnogo manje hodanjem od radnje do radnje u potrazi za boljom cenom ili kvalitetnijim proizvodom.

Ono što deli firme koje imaju posla od onih koje nemaju, je kvalitet sajta i veština promocije, pozicija na Googlu i uopšte prisustvo na internetu.

Da biste se našli na pozicijama koje garantuju veliki promet poetilaca i kupaca, mi ulažemo rad i znanje. Jako puno svakodnevnog, dobro isplaniranog i stručnog rada. Po ceni koja je za to neophodna. Da bismo imali rezultate moramo raditi više i donositi bolje odluke od skoro svih drugih. Jer čak i ako imate 10.000 konkurenata, dovoljno je da nas samo njih 10 nadmaši, i za nas neće biti mesta na prvoj strani.

Cena SEO optimizacije direktno zavisi od jačine Vaše konkurencije, i po pravilu od profitabilnosti Vašeg posla.

Veliki profit daje veliku mogućnost i veliki motiv za ulaganje Vašim konkurentima, pa samim tim da biste ih pratili, morate biti spremni da ispratite taj budžet.

Rent a car agencija sa 10 automobila za mesec dana može zaraditi 5000€ ako uspe svaki dan izdati skoro sve automobile. Njima se isplati da ulože 500€ mesečno u projekat koji će im omogućiti da uvek imaju dovoljno klijenata za popunjavanje kapaciteta.
S druge strane, neko ko se samostalno bavi zanatom ne može fizički stići da zaradi ni trećinu tog novca, ali ne može ni njegova konkurencija. Samim tim, naš zadatak biti lakši, a optimzacija znatno jeftinija

KOLIKO KOŠTA SEO OPTIMIZACIJA

Iako je nezahvalno davati bilo kakvu procenu bez prethodne analize, okvirne cene SEO optimizacije kreću se od 100€ mesečno za sajtove sa Veoma malom konkurencijom, do par stotina evra mesečno za sajtove sa srenjom i jačom konkurencijom.

Prosečna cena u praksi je između 200 i 400€ mesečno.

U zavisnosti od jačine konkurencije potrebno je minimalno 3 meseca za bilo kakve rezultate, a 6 do 12 meseci za ozbiljnu kampanju koja zaista donosi rezultate i bez ikakvih problema otplaćuje sama sebe već u toku rada.

KO SU NAŠI KLIJENTI?

Kao što Vi pažlivo birate kome ćete poveriti posao optimizacije i marketinga Vaše firme, tako i mi pomalo biramo naše klijente.

Uživamo u radu sa klijentima koji na nas gledaju kao dugoročne partnere. U radu sa klijentima koji zaista razumeju funkcionisanje interneta, online biznisa, Googla, i koji žele da saslušaju i prihvate ono što nisu znali.

Nismo u mogućnosti da ostvarimo uspešnu saradnju sa klijentima koji rezultate hoće za juče, koji misle da 100 ili za 500€ misle da možemo da pritisnemo dugme i da iskoče na prvu stranu za bilo šta što požele. Koji misle da na bilo koji način ili iz bilo kog razloga možemo da utičemo na Google ili naredimo nešto Googlu samo zato što je njemu potrebna ta dobra pozicija, zato što mu ne ide posao, ne zvone telefoni itd.

GARANCIJE

Neophodno je da razumete da ne postoji način da bilo ko garantuje bilo koju poziciju. Čak je i u zvaničnim Google smernicama strogo zabranjeno garantovanje bilo koje pozicije bilo kome.

Ono što mi možemo da garantujemo je maksimalno profesionalan i posvećen rad, u skladu sa svim Google smernicama i u skladu sa bogatim iskustvaom i znanjem. Takav rad u 100 odsto slučajeva donosi pozitivne rezultate, ali ne uvek na način koji je lako definisati na početku dugoročne saradnje.

Da biste bili u toku, svake nedelje dostavljamo Vam detaljne izveštaje odrađenog posla.

Da biste bili potpuno sigurni i bezbrižni, ne vezujemo Vas nikakvim dugoročnim ugovorima. Saradnju možete prekinuti u bilo kom trenutku bez penala i plaćanja preostalih mesečnih rata do kraja ugovorenog perioda.

IMATE PITANJA U VEZI INTERNET MARKETINGA ILI SEO OPTIMIZACIJE?